top of page

Lazer Kesim Makinası alırken nelere dikkat etmeliyim?.


when Laser cutting to buy

Konumuzu Metal üzerine kurduğumuzdan dolayı , metallere yönelik lazer kesim makinası yatırımını konuşacağız. Bir çok imalatçı için lazer kesim makinası önemli ve ana kalem yatırımıdır. Bu sadece makinayı ilk alırken bir verilen bir para değil , tüm üretim süresi boyuncada devam eden bir harcama kalemidir. Yani iki türlü maliyet söz konusu makinayı alırkenki ödediğiniz yatırım maliyeti ve birde makinayı alıp kullanırken oluşan ve sürekli var olacak olan işletme maliyeti.Makinalar ilk alındıklarında ortalam 10 yıl , ilk alıcısında kaldığı düşünülürse işletme maliyetini daha fazla hesaba katmanın önemi açıktır. Yanlış bir alım karararı bizi yüklü işletme maliyeti ve eşitsiz bir rekabet ortamı ile başbaşa bırakır.

İlk soru Gerçekten Lazer kesim makinası Almalımıyım , buna ihtiyacım varmı. ? Olmalıdır. Bu kesin olarak cevaplanırsa satıcı firmalarla görüşmeye gidildiğinde daha kararlı bir tutum sergilenir ve sürec daha hızlı işleyeceği içinde zaman ve para tasarrufu getirir. Punch makinasıda sac kesim yapabilir ancak onun kesici takım maliyetleri vardır ayrıca hız olarak lazerden geride kalır , plazma kesim makinası kalın sacları kesebilir ancak detay kalitesi çok iyi değildir ayrıca kesilecek sacı çok fazla ısıttığı içinde sacı istenmeyecek ölçüde deforme edebilir. Kesme kalıbı ile de belki standart işlerinizi görebilirsiniz ancak kalıp hazırlanma süreleri genelde 2 -3 aydır ve kısıtlı bir imalat durumudur.

Şu sorulara cevap verin. Dışarıya verdiğim Lazer kesim için aylık ne kadar para ödüyorum ?. Lazer kesim yaptırdığım yer ile ilişkilerim ve diyalogum nasıl , hızlı ve kaliteli hizmet alabiliyormuyum?. dışarıya verdiğim kesim işlerinden dolayı sevkiyatımda gecikme oluyormu ? yada gelen kesilmiş ürünlerin kalitesinden dolayı müşterimden ürün iadesi aldım mı ?

Karbondioksit mi Fiber mi ?

Şu an iki farklı tip vardır fiber yada COCO2 lazerler . Karbondioksit lazerler son 25 yıldır oldukça iş görmüş geleneksel lazerler iken fiber solidstate teknolojisi ile son 10 yılda hızla yaygınlaşan ve büyük oranda pazara yerleşen lazer teknolojisidir.Fiber lazerler işletme ve bakım maliyetleri ve hızları ile karbondioksit lazerlerden çok daha öndedir. Karbondioksit lazerler, daha kalın malzemelerde özzelikle zor radyuslarda fiberlerden daha iyidir. Ancak Fiber lazerler yansıma yapabilen bakır ve pirinç gibi sıkıntılı malzmeleri sorunsuz kesebilirler acak bu CO2 lazerde olmaz.

Son Gönderiler
Arşiv
Kelimeye göre arama 
Bizi takip edin
  • Facebook Basic Square
bottom of page